In Nederland lijden bijna 2 miljoen mensen aan een vorm van reuma. Het kan zich manifesteren in de vorm van aandoeningen aan spieren, pezen en gewrichten. Hierdoor zijn soms zelfs de meest eenvoudige handelingen niet meer mogelijk. Als je als reumapatiënt ook nog slechthorend bent, heb je een echt probleem. Hoe verwissel je de batterij van een hoortoestel als de handen pijnlijk en stijf zijn? Ook het indoen van de toestellen kan lastig zijn, waardoor men soms ook voor het gebruik van hoortoestellen weer afhankelijk wordt van anderen.

Optie 1: Oplaadbare hoortoestellen met ‘auto-on’

Voor deze mensen bestaan nu hoortoestellen die dit probleem ondervangen, omdat er simpelweg geen batterijen meer hoeven te worden vervangen. Phonak heeft een ruim aanbod van oplaadbare hoortoestellen waardoor het batterijprobleem niet meer van toepassing is, o.a. in de Marvel serie. De enige handeling, als het gaat om de stroomvoorziening van de hoortoestellen, is ze in de oplader zetten en ’s morgens er weer uit te halen. De grote charger case (oplader) is goed te hanteren voor reuma patiënten. De hoortoestellen werken 24 uur op één acculading. Bij het uitnemen uit de oplader schakelen de hoortoestellen vanzelf in door de ‘auto-on’ functie. Er is dus geen handeling nodig, ideaal voor reumapatiënten. De accutechniek is enorm verbeterd in de afgelopen jaren. Lithium-ion accu’s zijn de standaard geworden. De accu van Phonak gaat het hele hoortoestelleven mee, tussentijds vervangen is dus niet nodig. Tot slot, met een speciaal aangepast oorstukje zijn de toestellen voor de meeste reumapatiënten ook goed zelf in te zetten waardoor men op het gebied van slechthorendheid weer volledig zelfredzaam is. Bijkomend voordeel van het Marvel hoortoestel is ook dat u handsfree mobiel kunt bellen door de directe koppeling tussen smartphone en Marvel hoortoestel. Dit kan door de ingebouwde bluetooth, een los streamerkastje om de hals is niet langer nodig. De telefoon ligt gewoon op tafel, uw Marvel hoortoestel vangt uw spraak op en stuurt dat naar de telefoon terug.

“Bij het uitnemen uit de oplader schakelen de hoortoestellen vanzelf in door de ‘auto-on’ functie.”

“Bij het uitnemen uit de oplader schakelen de hoortoestellen vanzelf in door de ‘auto-on’ functie.”

Optie 2: Het permanent In-het-oortje ‘Lyric’

Een geheel andere categorie is de Phonak Lyric, een zeer exclusief en volledig onzichtbaar hoortoestel dat door een lyric specialist (speciaal getrainde audicien) diep in het oor geplaatst wordt en daar permanent blijft zitten. Na 2 maanden is de batterij leeg en wordt door de Lyric specialist een nieuw Lyric hoortoestel geplaatst. Al die tijd hoeft u het hoortoestel dus niet ter hand te nemen, het zit immers 24 uur per dag in uw gehoorgang. Met een afstandsbediening is de Lyric wel uit te schakelen. Oorspronkelijk is deze unieke oplossing ontwikkelt voor cliënten die een 100% onzichtbaar hoortoestel willen met de allerbeste geluidskwaliteit. Door de zeer diepe plaatsing is de klank zeer natuurgetrouw en is relatief weinig versterking nodig.

Meer weten over oplaadbaar? Kijk voor meer informatie op www.phonakmarvel.nl
Meer weten over Phonak Lyric? Kijk op www.phonak.nl/lyric