‘De solo's gaan altijd mee’

‘De solo's gaan altijd mee’

De kinderen van Anna en Ivo gebruiken de Roger Touchscreen

Anna is getrouwd met Ivo en samen hebben ze drie dochters en een zoon. Hun kinderen zijn alle vier slechthorend geboren. Dankzij hun hoortoestellen en vooral ook het gebruik van solo-apparatuur, kunnen ze echter heel goed meedoen in de klas, op de crèche, tijdens het sporten en veel andere dagelijkse activiteiten.

Lees verder

'Nu kan ik collega's aan beide kanten even goed verstaan'

'Nu kan ik collega's aan beide kanten even goed verstaan'

Renske gebruikt een cochleair implantaat en de Naída Link CROS

Al bijna 9 jaar ben ik ontzettend blij met mijn CI van Advanced Bionics. Een nadeel is alleen wel dat mensen altijd aan mijn CI-kant moeten lopen/zitten, wil ik ze optimaal kunnen verstaan. Daarom was ik enorm enthousiast toen ik hoorde dat Advanced Bionics en Phonak de Naída Link CROS op de markt zouden brengen, een apparaat dat geluid van je niet-CI-kant naar je CI stuurt. Dit moest ik uitproberen! Graag vertel ik je over mijn eerste ervaringen met de Naída Link CROS in combinatie met mijn Naída CI spraakprocessor.

Lees verder

‘Ik ben als een kind zo blij'

‘Ik ben als een kind zo blij'

Johan Kettenburg draagt Phonak Virto V90 hoortoestellen

‘Dit is wat ik wil’ is de titel van de nieuwe single van volkszanger Johan Kettenburg (44), die binnenkort uitkomt. Hierin zingt hij ook over zijn slechthorendheid. Op zijn zesde kreeg Johan zijn eerste hoortoestellen. Sindsdien kan en wil hij niet meer zonder. Inmiddels draagt hij een half jaar de Phonak Virto V90 hoorttoestellen met veel luisterplezier.

Lees verder

'Een carrière in de muziek kan!'

'Een carrière in de muziek kan!'

Hans Pieter draagt Audéo V90 hoortoestellen

Hans Pieter Herman (48) heeft een niet alledaags beroep. Althans niet voor iemand die hoortoestellen draagt. Hij is professioneel opera zanger, en artiest. Hij treedt regelmatig op en geeft recitals. Ook geeft hij les in Amsterdam, Tel Aviv, Zagreb en Toulouse. Zijn verhaal is geen standaard verhaal. Uit alles wordt duidelijk dat hij leeft voor zijn vak.

Lees verder