Voor mensen met een hoortoestel of CI is het verstaan van spraak in rumoerige situaties erg lastig. Zo ook voor Henny Corel. Vergaderingen en verjaardagen waren typische luistersituaties die hij als slechthorende soms liever vermeed. De Roger Pen van Phonak biedt hem een oplossing bij het verstaan in rumoer, zodat hij nu weer beter kan genieten van een goed gesprek.

Voor Henny Corel is de Roger Pen vooral een aangenaam hulpmiddel op vergaderingen en op familiebijeenkomsten. 'Ik ben voorzitter van een huurdersvereniging en een koor met vijftig leden. Daarnaast voer ik diverse werkzaamheden uit als secretaris penningmeester van een biljartclub. In die functies moet ik regelmatig vergaderen.'

'Bij vergaderingen mis ik nu geen teksten meer, dat was in het verleden wel eens het geval'

'Bij vergaderingen mis ik nu geen teksten meer, dat was in het verleden wel eens het geval'

In de afgelopen 20 jaar ging het gehoor van Henny Corel progressief achteruit. Hij kreeg steeds meer moeite met het verstaan van mensen en merkte vooral tijdens vergaderingen dat gesprekken langs hem heen gingen. Hoortoestellen boden hem in die situaties niet genoeg ondersteuning meer. De Roger Pen is voor hem een uitkomst. 'Bij vergaderingen mis ik nu geen teksten meer, dat was in het verleden wel eens het geval. De verstaanbaarheid is veel beter.' Ook de gebruiksvriendelijkheid en het ontwerp van de Roger Pen spreekt hem erg aan. 'Het is een klein apparaat dat lijkt op een "echte" pen. Ik leg hem makkelijk in het midden van de tafel en vind het geen probleem om mensen uit te leggen wat het is en waarvoor ik hem gebruik.

Henny gebruikt de Roger Pen

Lees meer ervaringen