‘Ik ervaar nu rust, échte rust’

‘Ik ervaar nu rust, échte rust’

Marijn Prins draagt Phonak Marvel toestellen

Marijn Prins werkt bij Makker Hoortoestellen in Zeist. De 24-jarige audicien is zelf ook slechthorend en draagt hoortoestellen aan beide oren. ‘Als ik nieuwe mensen leer kennen, vertel ik in het begin nooit dat ik slechthorend ben,’ vertelt ze als we haar op haar werkplek bezoeken. ‘Maar tegenover klanten is het juist fijn dat ik uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om hoortoestellen te dragen.'

Lees verder

‘Ook in groepen kan ik meer horen’

‘Ook in groepen kan ik meer horen’

Frances gebruikt de Roger Table Mic

Frances (35) werkt parttime als redacteur bij een communicatiebureau en is daarnaast freelancer. Ze schrijft en acteert en volgt graag de nodige workshops voor haar persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2014 draagt ze aan haar rechteroor een cochleair implantaat (CI) en links het Naída Link hoortoestel van Phonak. Daarnaast probeert ze graag extra accessoires uit zoals de Phonak Roger Pen en de Phonak EasyCall, om ook in uitdagende luistersituaties zoveel mogelijk te horen.

Lees verder

'Nu kan ik collega's aan beide kanten even goed verstaan'

'Nu kan ik collega's aan beide kanten even goed verstaan'

Renske gebruikt een cochleair implantaat en de Naída Link CROS

Al bijna 9 jaar ben ik ontzettend blij met mijn CI van Advanced Bionics. Een nadeel is alleen wel dat mensen altijd aan mijn CI-kant moeten lopen/zitten, wil ik ze optimaal kunnen verstaan. Daarom was ik enorm enthousiast toen ik hoorde dat Advanced Bionics en Phonak de Naída Link CROS op de markt zouden brengen, een apparaat dat geluid van je niet-CI-kant naar je CI stuurt. Dit moest ik uitproberen! Graag vertel ik je over mijn eerste ervaringen met de Naída Link CROS in combinatie met mijn Naída CI spraakprocessor.

Lees verder

‘Ik ben als een kind zo blij'

‘Ik ben als een kind zo blij'

Johan Kettenburg draagt Phonak Virto V90 hoortoestellen

‘Dit is wat ik wil’ is de titel van de nieuwe single van volkszanger Johan Kettenburg (44), die binnenkort uitkomt. Hierin zingt hij ook over zijn slechthorendheid. Op zijn zesde kreeg Johan zijn eerste hoortoestellen. Sindsdien kan en wil hij niet meer zonder. Inmiddels draagt hij een half jaar de Phonak Virto V90 hoorttoestellen met veel luisterplezier.

Lees verder