‘Ook in groepen kan ik meer horen’

‘Ook in groepen kan ik meer horen’

Frances gebruikt de Roger Table Mic

Frances (35) werkt parttime als redacteur bij een communicatiebureau en is daarnaast freelancer. Ze schrijft en acteert en volgt graag de nodige workshops voor haar persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2014 draagt ze aan haar rechteroor een cochleair implantaat (CI) en links het Naída Link hoortoestel van Phonak. Daarnaast probeert ze graag extra accessoires uit zoals de Phonak Roger Pen en de Phonak EasyCall, om ook in uitdagende luistersituaties zoveel mogelijk te horen.

Lees verder

‘De solo's gaan altijd mee’

‘De solo's gaan altijd mee’

De kinderen van Anna en Ivo gebruiken de Roger Touchscreen

Anna is getrouwd met Ivo en samen hebben ze drie dochters en een zoon. Hun kinderen zijn alle vier slechthorend geboren. Dankzij hun hoortoestellen en vooral ook het gebruik van solo-apparatuur, kunnen ze echter heel goed meedoen in de klas, op de crèche, tijdens het sporten en veel andere dagelijkse activiteiten.

Lees verder

'Nu kan ik collega's aan beide kanten even goed verstaan'

'Nu kan ik collega's aan beide kanten even goed verstaan'

Renske gebruikt een cochleair implantaat en de Naída Link CROS

Al bijna 9 jaar ben ik ontzettend blij met mijn CI van Advanced Bionics. Een nadeel is alleen wel dat mensen altijd aan mijn CI-kant moeten lopen/zitten, wil ik ze optimaal kunnen verstaan. Daarom was ik enorm enthousiast toen ik hoorde dat Advanced Bionics en Phonak de Naída Link CROS op de markt zouden brengen, een apparaat dat geluid van je niet-CI-kant naar je CI stuurt. Dit moest ik uitproberen! Graag vertel ik je over mijn eerste ervaringen met de Naída Link CROS in combinatie met mijn Naída CI spraakprocessor.

Lees verder

‘Ik ben veel minder afhankelijk’

‘Ik ben veel minder afhankelijk’

Elske Posthuma gebruikt de Roger Table Mic

Elske Posthuma werkt als maatschappelijk begeleider bij Stichting Maatschappelijk Werk Fryslan (SMWF) Ze is slechthorend en draagt twee cochleair implantaten (CI). Sinds kort maakt ze gebruik van de Phonak Roger Table Mic op haar werk: ‘Een-op-een kan ik mensen goed verstaan, maar in groepssituaties vind ik het lastig om de gesprekken te volgen. Maar voor mijn werk heb ik juist vaak overleg of trainingen in groepen. De Table Mic is voor mij daarom een perfecte uitkomst!’

Lees verder

‘Ik kan weer met plezier lesgeven’

‘Ik kan weer met plezier lesgeven’

Lammert de Groot gebruikt de Roger Table Mic

Lammert de Groot is docent Natuurkunde aan ISG Arcus in Lelystad. Hij is slechthorend en draagt sinds vier jaar hoortoestellen. Met zijn hoortoestellen kan hij weer veel meer verstaan en beter functioneren. Toch miste hij nog iets. Toen de Roger Table Mic van Phonak werd geïntroduceerd en Lammert ze op proef mocht uitproberen, wist hij precies wat hij al die tijd nog had gemist. ‘Dankzij de Table Mic kan ik ook de leerlingen achterin de klas weer verstaan.’

Lees verder

'Verjaardagen waren niet te doen'

'Verjaardagen waren niet te doen'

Jetty gebruikt de Roger Pen

Jetty Mouw (64), laat er geen misverstand over bestaan. ‘Al hang ik mijn hele hoofd vol hoortoestellen en hulpmiddelen, ik wil graag horen.’ Het tekent de houding van Jetty, slechthorend als gevolg van Ménière. Ze heeft leren leven met haar beperkingen, maar blijft zoeken naar nieuwe mogelijkheden. De Roger Pen helpt haar daar bij. Ze is getrouwd, heeft drie dochters en twee kleinkinderen.

Lees verder