Donderdag 25 februari 2016 is de internationale Wereld CI-dag in UMC Utrecht. Phonak zal de populaire Roger Pen demonstreren in de stand van Advanced Bionics (AB) op de informatiemarkt. Al een aantal jaar komen patiënten, familie, maar ook mogelijke toekomstige gebruikers van een cochleair implantaat op deze dag samen. Het wordt georganiseerd door de afdeling KNO van het UMC Utrecht. Je kunt ter plekke de Roger Pen zien en uitproberen.

Elk jaar is er een ander programma met een thema. Deze keer staat in het teken van cochleaire implantaties bij kinderen én volwassenen. De dag zal er afwisselend uitzien. Van wetenschap tot gebruik van een CI in de dagelijkse praktijk.

Cochleair implantaat
Mensen met gehoorverlies kunnen in aanmerking komen voor een cochleair implantaat (CI). Dit is een deels geïmplanteerd hoortoestel, waarmee geluid wordt omzet in elektrische pulsen die de gehoorzenuw stimuleren en de slechthorende weer geluiden kan waarnemen. Op 25 februari 2016 staat het implantaat centraal op de Wereld CI-dag.

Praktische informatie
De Wereld CI-dag in 2016 is in het UMC Utrecht. De kosten zijn €10 per persoon inclusief een drankje. Aanmelden kan door een mail te sturen naar het secretariaat van het CI-team: CI@umcutrecht.nl