Met behulp van zijn verhalenboek en app is hij een onmisbaar vriendje voor kinderen waarbij gehoorverlies is vastgesteld. Het twee-in-één verhalen boek en de interactieve iPad-app helpen ouders, leraren en zorgverleners om kinderen met gehoorverlies, vertrouwd te maken met de hoorzorg die ze krijgen en de verschillende technische hulpmiddelen die daarbij horen.

Slechthorende kinderen zijn vaak onzeker over hun gehoorverlies en bang dat ze er niet bij zullen horen. Vooral als ze hun hoortoestellen dragen. Phonak heeft een nieuw verhalenboek en een app ontwikkeld waarin Leo het leeuwenwelpje de hoofdrol speelt. Leo is voor hen een toegankelijk en aaibaar knuffelvriendje, die met precies dezelfde uitdagingen te maken krijgt als de kinderen zelf.

Leo neemt als nieuwe mascotte van de Phonak activiteiten voor kinderen, de plaats in van Oliver. Leo is gek op muziek en hij speelt graag voetbal. Door zijn gehoorverlies, heeft Leo soms moeite om anderen te verstaan. Hij heeft dan het gevoel dat hij belangrijke dingen mist en dat frustreert hem.

Twee verhalen, één reis
In het aantrekkelijke twee-in-één verhalenboek (Leo krijgt hoortoestellen / Leo krijgt Roger) en de bijbehorende iPad app, leert Leo hoe technische hulpmiddelen hem kunnen helpen met zijn gehoorverlies. Waardoor hij meer plezier heeft en het goed doet op school.

In het boek Leo krijgt hoortoestellen, stelt een aardige audioloog bij Leo een gehoorverlies vast. Om hem te helpen met horen, op school en bij het spelen, krijgt Leo dan hoortoestellen van Phonak.

Leo is gek op muziek

Leo is gek op muziek

Gelukkig kan hij dankzij zijn hoortoestellen en zijn Roger pen gewoon lekker muziek maken en zingen met zijn vriendjes.

In het tweede boek, Leo krijgt Roger, worden Leo’s hoortoestellen door de audioloog uitgerust met een draadloze Roger microfoon. Hiermee kan Leo nog veel meer horen van wat er gezegd wordt. Zelfs als er veel lawaai om hem heen is of als hij iets op afstand moet horen.

In de app is het verhaal interactief gemaakt. Er zijn geluiden te horen en de lezer kan door de karakters tot leven laten komen door ze aan te klikken. Met de handige bladwijzerbalk, kunnen kinderen bepaalde pagina’s opslaan en makkelijk terugvinden.

Het perfecte maatje
‘Leo het leeuwenwelpje is het perfecte maatje voor kinderen met gehoorverlies. Door zijn eigen ervaringen te delen, leert hij jonge kinderen waar ze mee te maken krijgen vanaf het moment van de diagnose. Hij laat ze zien dat ze niet de enige zijn die zoiets meemaken. Hierdoor kunnen eventuele angst en onzekerheid bij deze kinderen weggenomen worden’, zet Maarten Barmentlo, vice-president marketing van Phonak.

Zowel het boek als de app zijn verkrijgbaar in de volgende acht talen: Engels, Duits, Spaans, Frans, Nederlands, Portugees, Noors en Zweeds.
Het boek is te verkrijgen bij audiologische centra en in de audicienwinkels. De app kunt u donwloaden via de Apple App Store.