Phonak organiseerde op zaterdag 18 april in samenwerking met Advanced Bionics de jaarlijkse Phonak Clubdag. Deze exclusieve middag, speciaal voor onze clubleden, bood ook dit jaar bijzonder veel informatie over onze bestaande producten en onze allernieuwste hoortoestellen en randapparatuur.

Op zaterdag 18 april 2015 waren onze clubleden weer van harte welkom op de jaarlijkse Phonak Clubdag. Aan het weer kon het niet liggen, het zonnetje stond hoog aan de hemel. Op de locatie ’t Veerhuis in Nieuwegein waren alle voorbereidingen al bijna afgerond toen om één uur de eerste gasten binnendruppelden. Zoals onze clubleden van ons gewend zijn hadden we weer niets aan het toeval overgelaten. Alle producten waren vertegenwoordigd, te zien en zelfs te horen. Vanwege de overweldigende belangstelling vorig jaar, waren er dit jaar meer experts aanwezig, zodat iedereen zijn of haar vraag of opmerking kwijt kon aan een medewerker. Ook aan de inwendige mens was gedacht met koffie, thee en fris en belegde broodjes.

Er was weer veel nieuws te zien en te ervaren tijdens de Phonak Clubdag

Er was weer veel nieuws te zien en te ervaren tijdens de Phonak Clubdag

Kom binnen en laat u informeren
De clubleden werden bij de entree enthousiast en gastvrij ontvangen door Natascha en Aleid die de mensen van consumptiebonnen en een programmaboekje voorzagen. We hadden gekozen voor een zo overzichtelijk mogelijke indeling van de ruimtes. In de lange hal stonden verschillende stands met diverse artikelen. Er was een stand met solo apparatuur van Roger en Comfort Audio, een stand met accessoires voor tv- en telefoonoplossingen, een infostand over vergoeding van de zorgverzekering en een stand van Advanced Bionics cochleair implantaten. Ieder uur werden er drie presentaties gegeven over de Phonak hoortoestellen, solo-apparatuur en het cochleair implantaat. Hiervoor was bijzonder veel belangstelling.

Solo-apparatuur en Werkplekaanpassing
Er was weer veel nieuws te zien en te ervaren. Zo is onlangs onze solo-apparatuur-familie uitgebreid met Comfort Audio, waardoor we een nog breder spectrum aan oplossingen kunnen aanbieden als aanvulling op de hoortoestellen. Niet alleen de solo-oplossingen maar ook het aspect van werkplekaanpassing werd belicht. Veel van onze clubleden hebben de apparatuur terplekke kunnen ervaren en waren duidelijk aangenaam verrast. Eén kraampje verder stond vervolgens een medewerker die kon vertellen wat er nodig is voor vergoeding van de zorgverzekeraar en welke weg daarvoor te bewandelen is.

Nieuwe toestellen en nieuwe accessoires
Bij twee stands waren onze nieuwe toestellen te zien met de bijbehorende nieuwe accessoires. Naast de TV-oplossingen ging de interesse van veel mensen uit naar de telefoonoplossingen. Onze Phonak DECT thuistelefoon was al wat langer op de markt, maar toch bij veel mensen nog onbekend. Bij het horen van het geluid van de telefoon (wat rechtstreek zonder extra hulpmiddelen naar beide toestellen wordt verzonden) zagen we heel wat brede glimlachen op de gezichten verschijnen. Dan weet je dat iemand geholpen is. Het nieuwtje was dat we deze oplossing nu ook hebben voor de meeste mobiele telefoons met Bluetooth, de EasyCall.

De Naída Q70 CI van Advanced Bionics
Ook onze dochteronderneming Advanced Bionics had een eigen stand. Er was opvallend veel interesse voor het cochleair implantaat, en met name voor de Naída Q70 CI. Dit is het eerste CI die kan samenwerken met de accessoires van Phonak. Dit betekent dat er ook voor de Naida CI een telefoon- en televisie-oplossing beschikbaar is.

Drie presentaties over alle mogelijkheden
Elk uur werden er drie presentaties gegeven over hoortoestellen en accessoires, draadloze oplossingen en over het cochleair implantaat (CI). De drie presentaties werden zeer goed bezocht en leverden de mensen weer erg veel informatie op. Natuurlijk hadden we tijdens de presentaties gezorgd voor universele hoorhulp in de vorm van een neklus. Na de presentaties was er weer volop gelegenheid vragen te stellen aan één van de tien medewerkers.

Demonstratie van de Phonak eigenschappen
Voor het eerst dit jaar hadden wij de beschikking over een unieke demo waarmee we de specifieke eigenschappen en filters, die in een Phonak hoortoestel te vinden zijn, konden laten horen. Het gaf een aardig beeld van wat een hoortoestel nou allemaal doet.

Aan het eind van de dag kregen alle gasten nog een tas met een aantal aardige attenties mee naar huis. Wij hebben de clubdag weer als zeer geslaagd ervaren en kijken nu al weer uit naar volgend jaar…