Voor mensen die slechthorend zijn, is een avondje theater niet altijd een ontspannen ervaring. Slechthorenden moeten zich extra inspannen om alles te kunnen verstaan. De Phonak Theatertour heft de barrières voor luisterplezier op en geeft slechthorenden weer plezier in het theaterbezoek.

Hoe komt het dat slechthorenden zo weinig het theater bezoeken? Het theater staat bij slechthorenden bekend als ‘een moeilijke luisteromgeving’. De actie speelt zich af op een podium ver weg, de geluidskwaliteit is vaak niet optimaal, om je heen is geroezemoes. Aan een hoortoestel alleen heb je dan niet voldoende. Aanvullende hulpmiddelen zijn dan een vereiste.

De Phonak Theatertour maakt reguliere voorstellingen toegankelijk voor mensen met een auditieve beperking. De voorstellingen worden toegankelijk gemaakt met behulp van verschillende technische hulpmiddelen. Zo kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van ringleiding, infrarood- of FM-apparatuur.

Phonak Theatertour voor toegankelijke theaters
‘Met behulp van FM-apparatuur kunnen we het geluid van de voorstelling rechtstreeks naar de oren van de slechthorende theaterbezoeker brengen’, vertelt Marcel Kamps, initiatiefnemer van de Phonak Theatertour. ‘Dankzij deze techniek hebben de bezoekers geen last van storende omgevingsgeluiden. Ze kunnen het geluid beluisteren via een koptelefoon of rechtstreeks via hun hoortoestellen of cochleair implantaat. Mensen hoeven dus niet perse een hoortoestel te dragen om gebruik te kunnen maken van deze luisterhulp.’

Hoewel steeds meer theaters uitgerust zijn met de fm-apparatuur, is dit nog niet bij alle theaters het geval. Op de website www.phonaktheatertour.nl vind u een overzicht van de theaters met fm-apparatuur.

Maak kans op Podium Cadeaukaart en ervaar het zelf
Phonak wil graag zoveel mogelijk mensen met gehoorverlies het theaterplezier teruggeven. Hoe kan dat beter dan ervoor te zorgen dat u dat zelf kunt ervaren? Daarom geeft Phonak Club vijftig Podium Cadeaukaarten ter waarde van € 20,- weg aan Clubleden.

Puzzel mee en win!

Puzzel mee en win!

Vul de puzzel in en maak kans op een van de vijftig Podiumcadeaukaarten.

Wat moet u doen?
Maak de puzzel, stuur uw oplossing in en u speelt automatisch mee voor een van de Podiumcadeaukaarten.

Bent u nog geen lid van de Phonak Club?
Geen nood. Door de oplossing in te sturen en uw gegevens in te vullen, wordt u automatisch Clublid. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U wordt vervolgens de hoogte gehouden van onze activiteiten en ontvangt een uitnodiging voor de Phonak Clubdag op zaterdag 10 mei 2014.

Meer informatie
www.phonaktheatertour.nl
www.podiumcadeaukaart.nl